In 2012 gidste weerman Ruben Weytjens zijn eerste “noorderlichtreis”, een volledig verzorgde groepsreis waarin het noorderlicht centraal stond. Niets werd aan het toeval overgelaten waarbij Ruben zijn kennis over het noorderlicht en meteorologie combineerde om het maximale uit een weekje noorderlichtjagen te kunnen halen. Alzo kreeg hij al snel het etiket “noorderlichtman” opgeplakt.

Deze reis werd ontwikkeld in samenwerking met Wietse Dijkstra (Studio Arctic) en Voigt Travel en deze samenwerking staat in 2023 nog steeds garant voor een succesformule.

Het lijkt haast alsof “Noorderlichtreizen” altijd hebben bestaan, maar in feite waren wij in 2012 ook de eersten die een “Noorderlichtreis” samenstelden. Sinds die tijd is er véél veranderd en zijn er vele aanbieders van zogenaamde “Noorderlichtreizen” op de markt gekomen. Waarbij het voor velen voldoende is om naar een locatie te reizen waar er kans is op noorderlicht om de reis de stempel “Noorderlichtreis” te geven. Bijvoorbeeld ongeacht de aanwezigheid van storende omgevingsgfactoren zoals hoge bebouwing of lichtvervuiling en vaak zonder professionele begeleiding of assistentie bij fotografie ter plaatse…
Terwijl het voor anderen op deze manier vooral massa-productie werd zijn wij onze reizen in samenwerking met lokale partners tot in de puntjes blijven verfijnen om op die manier een echte meerwaarde te kunnen bieden. Zowel op gebied van toegewijde begeleiding, cultuur, landschappen, diversiteit, activiteiten én het noorderlicht. Zo bieden wij met enige trots ook een aantal exclusieve programma’s aan die wij samen met onze vrienden ter plaatse specifiek voor onze doelgroep hebben uitgewerkt.

Inmiddels beperken we ons ook niet alleen tot Lapland maar trekken we ook geregeld naar Spitsbergen, IJsland en Groenland. Het volledige artcische gebied dus, vandaar ook dat we samen met onze reizigers de community “Arcticans” hebben opgericht.

Noorderlichtreis Ruska
  • september
Noorderlichtreis Lapland en de fjorden
  • december, januari, maart
Noorderlichtreis Luosto
  • januari, februari, maart, december
Noorderlicht Finale
  • maart