Vier mannen delen een onverdeelde passie: het Noorderlicht. Met jarenlange ervaring in het najagen van dit schouwspel in het hoge noorden en met uitgebreide kennis van de wetenschap achter de zonnewind, hebben wij ons enthousiasme omgezet in de Arcticans Aurora Forecast App. Als een van de mannen van ons team, wil ik graag ons verhaal met jullie delen via de website noorderlichtman.be.

Onze liefde voor het Noorderlicht heeft ons samengebracht, en door de jaren heen hebben we de geheimen van dit magische natuurverschijnsel ontrafeld. We hebben ons vaak in het Arctische gebied begeven, in de hoop dit betoverende spektakel met eigen ogen te aanschouwen. Deze avonturen hebben ons niet alleen onvergetelijke herinneringen opgeleverd, maar ook diepgaande kennis over de wetenschap achter de prachtige lichtverschijnselen die de nachtelijke hemel sieren.

Onze nieuwste creatie, de Arcticans Aurora Forecast App, is het resultaat van onze passie en toewijding. Deze app stelt jou in staat om op een gemakkelijke en efficiënte manier de voorspellingen voor het Noorderlicht te bekijken, zodat je de beste kansen hebt om dit adembenemende natuurfenomeen zelf te ervaren. We hopen dat deze app jouw reis naar het Noorderlicht net zo bijzonder maakt als de onze.

Net zoals een kompas altijd naar het noorden wijst, zo wordt Wietse aangetrokken door het magnetische noorden. In 2004 besloot Wietse zijn droom na te jagen en nam hij een vlucht naar de meest noordelijke luchthaven in Fins Lapland om te werken als activiteitengids in de wildernis van Lapland. In Lapland werd Wietse besmet met het Noorderlichtvirus, dat tot op de dag van vandaag voortduurt. Tegenwoordig is Wietse een professionele ontwikkelaar van Arctische ervaringen en een trotse teamlid van de Arcticans Noorderlichtapp.

Ruben kan echt genieten van de vrijheid en puurheid van de Arctische natuur, ver weg van het drukke leven in de materialistische wereld dat dreigt ons te verzwakken. Ruben deelt graag zijn kennis en enthousiasme met anderen in de hoop hen op deze manier dezelfde soort ervaring te laten beleven. Ruben is een professionele Arctische gids en weerman in België. www.rubenweytjens.be

Joost is de man die ‘onmogelijk’ niet als antwoord accepteert. Naast het bouwen van de achterkant van deze app, is Joost een gepassioneerde natuurfotograaf en jager van het noorderlicht.

Je zou kunnen zeggen dat de wildernis Roderiks favoriete plek is om te zijn. Roderik houdt er ook van om dingen te maken met ruwe materialen uit de natuur, zoals lepels en ‘kuksa’s’ gemaakt van hout. Nadat Roderik in 2016 voor het eerst Fins Lapland bezocht, werd hij verliefd op dit prachtige gebied en het noorderlicht. Zijn liefde voor de Arctische regio is in alles terug te vinden, en zijn grote droom is om een huis in het hoge noorden te bezitten. Roderik heeft zijn eigen bedrijf die applicaties ontwikkeld www.tulikettu.com.